Deze plaats adviseren Contact Email : info@elevage-volaille-limal.be
   
 
Kleine hennen van versiering - Terugkeer
La Cochinchine

wordt als het omvangrijkst van de rassen beschouwd.

Zijn eieren, zoals voor alle Aziatische rassen, worden van kleur sterk en van een fijnheid van opmerkelijke smaak gekleurd.

De kuikens zijn kouwelijk in hun eerste leeftijd en het is nodig om ze te beschermen, van de regen hoofdzakelij
L'Ardennaise

is een trots, levendig, rank, beroemd gevogelte voor haar rusticité en haar veeteelt in vrijheid. Surnommée de hen van de hagen, zij houdt van de stok zich graag in de bomen en picorer in de weide.
La Barbue d'Anvers

is een van het kleinst van klein (haan die 650g en de hen 550g weegt); levendig en vertrouwd. Zij kan voor veehouders passen die over weinig ruimte beschikken.
La Hollandaise à huppe

is voornamelijk een goedkeuringsgevogelte. Zijn voornaamste kenmerk is zijn groot huppe die hem heel zijn schoonheid verleent
La Padoue

met zijn prachtig huppe, is een decoratief gevogelte.
La Nègre-Soie

is een zeer vertrouwd gevogelte. Overvloedige, soyeux, mou plumage. Structuur van de veer van een duveteux aspect, hampes en zeer molles en niet harde en starre baarden.
Sebright

bij dit ras, zijn de bijna dergelijke haan en de hen. De haan is zonder sikkels aan de staart, echte camail en lancettes. Het is een zenuwachtig gevogelte, aan de trotse gang en de afgerond omtrekken. Elke veer liserée. De massa van de haan: 600g; hen: 500g.